
متأسفانه پادکستها هنوز در جامعهی ما جا نیوفتاده و قطعاً در ذهن برخی از افراد هنوز سؤالاتی اینچنینی مانند پادکست چیست؟ چگونه پادکست بسازیم؟ وجود دارد. برای اینکه ما به این سؤالات افراد، یک پاسخ مناسب بدهیم لازم است که از اول پادکست و تفاوت آن را با رادیو و غیره برسی نماییم و در ادامهی این مقاله به آن بپردازیم.
در واقع پادکستها نیز روزبهروز درحالرشد و پیشرفت هستند و نیاز است که همهی ما با آنها حتی شده به طور خلاصهواری آشنایی داشته باشیم. حدوداً ۲ سال که من توانستم با پادکستها آشنا شوم و ارتباط بگیرم و از آن زمان تاکنون من اطلاعات بسیار زیادی را از طریق آنها آموختم و هر روز به آموختههایم نیز افزوده میشود. امروز قصد داریم که شما را نیز با دنیای قشنگ پادکستها آشنا نمایی و به شما بگوییم که چگونه میتوانید پادکست تولید نمایید.
در کنار هر آنچه امروز یادمیگیرید، میتوانید از سفارش تولید محتوا متنی ما نیز برای سایت خود استفاده کنید.
پادکست چیست؟
در این قسمت اصلاً نمیخواهیم که شما را گمراه کنیم و با توضیحات پیچیده ذهنتان را درگیر کنیم، بلکه قرار است که بهصورت آمیانه سعی کنیم که به شما پادکست را شرح دهیم زیرا معنی کلمات لغوی و آکادمیک به درد ما نمیخورد و در ادامه نیز نخواهد خورد. درواقع پادکستها همان برنامههای چند قسمتی هستند که توسط شما ضبط میگردند و ممکن است که با مخاطبان شما در رسانههای اجتماعی، وبسایتها یا در فیلمهای آموزشی به اشتراک گذاشته شود.
فرض بر این بگیرید که قصد دارید اطلاعاتی را دربارهی فروش موفق فرش ایرانی را به مخاطبان خود ارائه دهید؛ قطعاً یکی از بهترین روش این است که صدای خود را ضبط کرده و به انتشار یک پادکست بپردازید. ایجاد یک پادکست یقیناً بسیار ساده و جذابتر از خواندن یک مقاله و بهمراتب دیدن یک ویدئو است. شما میتوانید که قبل از ضبط یک برنامهریزی محتوایی انجام دهید و تولید ضبط پادکست خود را به چند دسته تقسیم نمایید و در فواصل زمانی معین مثلاً در قالب چندین فایل صوتی در اپلیکیشنها منتشر نمایید.
حال شاید برایتان سؤال ایجاد شود که چهکاری است وقتی میتوانیم بنویسیم و یا محتوایمان را بهصورت ویدئویی منتشر کنیم؟ در پاسخ به سؤالتان باید ذکر کرد که یکی از مهمترین مزایای پادکستها این هستند که میتوانیم در هرکجا و زمان از آنها استفاده نماییم.
برای مثال وقتی داریم رانندگی میکنیم میتوانیم پادکستی را پخش کنیم و به آن گوش دهیم، درصورتیکه هنگام رانندگی ما نه میتوانیم مطلبی را بخوانیم و نه ویدئویی را ببینیم؛ بنابراین پادکستها به ما این امکان را میدهند که در کنار انجامدادن کاری دیگر، پادکستهای مورد علاقهمان را در موضوعات متفاوت نیز گوش دهیم.
تاریخچهی تولید پادکست
همانطور که میدانید از تولید و انتشار پادکستها زمان زیادی نمیگذرد و به همین دلیل است که بسیاری از افراد هنوز با آن آشنایی کامل را ندارند. تقریباً در اوایل دهه 2000 بود که ایدهی منتشر کردن فایلهای محتوایی صوتی در اینترنت بسیار موردتوجه قرار گرفته بود اما اجرا کردن این ایده نیازمند بستر مناسب و یکسری لوازم و اپ بود که در آن زمان هنوز، فراهم نشده بود.
در همان سالها شرکت اپل پیشقدم شد و آیپاد یا همان دستگاههای پخش موزیک را ساخت و وارد بازار کرد. با پا پیش گذاشتن شرکت اپل، سایر شرکتهای دیگ نیز اقدام کردند و کمکم همگی دستبهدست هم دادن تا بتوانند ایدهی فایلهای صوتی یا همان پادکستها را عملی نمایند.
درست است که مدتزمانی طول کشید اما در نهایت توانستند که ایدهی پادکستها را عملی سازند و شرکتی که بسیار در عملی شدن این ایده تلاش کرد، شرکت اپل بود و توانست کمک بسیاری به زود عملی شدن این ایدهی نو کند.
جالب است بدانید تا مدتزمانی هیچ نام مناسبی برای این مدل جدید از محتوای صوتی، ایجاد نشده بود و هر فردی آنطور که دوست داشت اسم آن را مینامید اما بعد یک روز وقتی که یک نویسنده در یک روزنامه از اصلاح پادکست برای نامیدن آن ایده استفاده کرد، مورد توجه افراد قرار گرفت و سبب شد که نامگذاری آن بدین صورت شکل بگیرد. این نویسنده گفت که برای ساخت این کلمه از دو ترکیب کلمهی دیگر که یکی از آن ای پاد و دیگری پخش همگانی بود ساخت.
همانطور که پیشتر نیز گفتیم شرکت اپل بسیار در تولید پادکست و انتشارشان نقش داشت و او پس از مدتی یک قابلیت ویژه به دستگاههای اپل ایجاد کرد که از آن طریق هرکسی که حرفی برای گفتن داشت میتوانست محتوای خود را بهسادگی تولید نماید و پخش کند.
بدینگونه کمکم اپهای متفاوت ساخته شد که قابلیت ضبط و پخش محتواها را به همهی افراد میداد و بدین صورت شد که پادکستها کمکم جا افتادن پس از چند سال به ایران نیز راه پیدا کردند. جالب است بدانید حدود ۵۰۰ هزار تا پادکست امروزه توسط ایرانیها و یا فارسیزبانها ساخته شده است که موضوعات گوناگونی را نیز در بر میگیرد. در کل حدود ۱ میلیون پادکست در جهان تاکنون تولید شده است و قطعاً در سالهای آتی نیز بیشتر خواهد شد.
تفاوت دنیای پادکستها و رادیوها
قطعاً شاید برخی از شما نیز بگویید خب پادکست همان رادیو است اما باید بگوییم که اشتباه میکنید، خیر پادکستها و رادیوها دودنیای متفاوت میباشند که تنها شباهتشان میتواند این باشد که محتوایی باشد که بهصورت ضبط شده انجام میشود؛ در غیر این صورت دیگر هیچ شباهتی به یکدیگر نداشته و ندارند.
اگر از نسلها جوانی مانند دهه ۸۰ به بعد باشید قطعاً تابهحال به رادیو گوش ندادهاید یا شاید هم درصد خیلی کمی از شماها رادیو گوش داده باشید زیرا از نظر شما رادیو برایتان جذابیتی ندارد و نمیتواند کششی در شما ایجاد کند که شما را وادار کند که به رادیو گوش فرادهید. البته این موضوع را نیز بگوییم که حتی نسلهای قدیمیتر از ۸۰ هم خیلی علاقهمند به رادیو نیستند.
اصلاً از نظر شما چرا ما در عصر نوآوری و اینترنت و شبکههای اجتماعی باید صبر کنیم و منتظر بمانیم تا اخبار و برنامهی محبوبمان از رادیو در ساعتی مقرر پخش شود؟ قطعاً انتخاب پادکست، انتخابی مناسبتر است؛ آن هم به این دلیل که همیشه در دسترس ما قرار دارد و با یک سرچ کوچک در گوگل و اپها میتوانیم هر محتوایی که مدنظرمان است را گوش فرا دهیم.
فکر کنم با این توضیحات مختصر متوجه فرق تفاوت رادیو و پادکست را متوجه شده باشید اما اگر هنوز برخی از شما عزیزان فکر میکنید که نه رادیو همان پادکست است، پس بگذارید از مهمترین وجه تفاوتهای این دو برایتان بگوییم:
- پادکستها همیشه در اختیار ما قرار دارند و هیچ محدودیتی در هنگام گوشدادن به آنها نداریم. میتواند شب باشد یا روز
- پادکستها محدود زمانی ندارند یعنی یک پادکست میتواند ۵ دقیقه باشد و یا میتواند حتی ۵ ساعت نیز باشد. (البته من بهشخصه عاشق پادکستهای کوتاهم)
- موضوعات پادکست بسیار متنوع و جذاب است؛ شاید بگویید نه ولی من مطمئنم شما اگر یکی از پادکستها محبوب را گوش دهید، نظرتان کاملاً تغیر میکند.
- شما با موبایل یا رایانه به راحتترین روش ممکن میتوانید که پادکستهای روز دنیا را دریافت کنید.
- محتواهای پادکستها معمولاً برای یک مدتزمان کوتاه، تولید میگردد و شما میتوانید برای کل زندگیتان از گفتههای محتوایی آنها استفاده نمایید.
- تقریباً تمامی پادکستها رایگان هستند، جزء برخی از آنها
- ساخت پادکست هیچ محدودیت سنی و جنسیتی ندارد و هرکسی میتواند آزادانه پادکست بسازد و آن را با دیگران به اشتراک بگذارد، درواقع باید گفت که شما باید حرفی برای گفتن داشته باشید و سپس دیگر ساخت پادکستها میتواند در کمترین هزینه و سریعترین زمان ممکن صورت بگیرد.
برای تیپ شخصیتی ما چه نوع پادکستی مناسب است که گوش دهیم؟
درواقع پادکستها بسیار گسترده هستند و همانطور که پیشتر نیز گفتیم، روزبهروز درحال مشاهدهی رشد و تولیدات بیشتر پادکستها هستیم؛ بنابراین گوشدادن به پادکستها تنها به سلیقهی هر فرد بستگی دارد و شما میتوانید پادکستهایی با موضوعاتی که به آنها علاقهمند هستید را انتخاب کرده و در هر زمان که دوست داشید به آنها گوش دهید.
البته برخی از افراد هستند که میگویند ما تابهحال پادکست گوش ندادهایم و نمیدانیم کدام پادکستها چه نوع موضوعاتی را در بردارند، لطفاً چند نمونه از پادکستها محبوب را با موضوعات مختلف را پیشنهاد دهید.
در این صورت ما سعی میکنیم در ادامه به برخی از پادکستهای جالب و معروف اشاره نماییم. البته که پادکستهای جالب و گستردهی بسیاری وجود دارد، اما این موارد را به طور نمونه انتخاب کردهایم و گمان زدیم که ممکن است برایتان جالب باشد.
رادیو راه
پادکستهای رادیو را جالب است و علاوهبرآنکه به ما چیزی یاد میدهند بسیار جذاب و روان هستند. من بهشخصه به گوشدادن این پادکست میپردازم و واقعاً از آن رضایت قلبی دارم.
چنل بی
در هر قسمت از چنل بی میتوانید داستانهای عجیب و واقعی را بشنوید که فکر میکنم افراد بسیار زیادی به این دسته از پادکستها علاقهمند هستند، پس پیشنهاد میدهیم حتماً به سراغشان بروید.
صلح درون
یکی از بهترین پادکستها در زمینه توسعه و بهبود فردی زیر نظر گفتههای روانشناسی، قطعاً پادکست صلح درون است که واقعاً با گوشدادن آن میتوانید بار علمی خودتان را افزایش دهید.
فردوسی خوانی
کاملاً مشخص است که پادکست فردوسی خوانی به چه چیزی پرداخته است. درواقع شما در این پادکست دربارهی کل شاهنامه خواهید شنید و لذت میبرید.
ساخت پادکست چگونه است؟
حال که تا اینجای مقاله رسیدید قطعاً در ذهنتان آمده است که چگونه پادکست بسازیم؟ در پاسخ به این جواب باید گفت که ایجاد یک پادکست بسیار، بسیار آسان است و با چندین مرحله و فرایند شما میتوانید که بهراحتی پادکست خود را تولید نمایید. در ادامهی این بخش ما تمامی گامهایی که لازم است برای ساخت تولید پادکست انجام دهید را برایتان مطرح کردیم که با کمک از آنها میتوانید همین فردا و فوراً شروع به ساخت پادکست تولید کردن نمایید. تنها لازم است که همانند هرچه گفته میشود عمل نمایید.
موضوع پادکست را انتخاب نمایید.
زمانی که شما مشخص میکنید که در پادکست خود می چه محتوایی را میخواهید مطرح نمایید و از چه صحبت کنید، اینگونه مسیر ساخت تولید پادکست برایتان روشن میگردد. اگر که نیاز بود حتماً دربارهی موضوع پادکست خود تحقیق نمایید تا مطالب درست را با مردم به اشتراک بگذارید. حتماً سعی کنید که موضوع پادکست خود را در ابتدای کار مشخص نمایید زیرا مشخص نکردن آن سبب میگردد که در ادامهی راه با گمراهی مواجه شوید.
اقدام به تهیه تجهیزات موردنظر کنید.
قطعاً برای تولید پادکست خوب و حرفهای نمیتوان فقط از یک گوشی موبایل استفاده کرد، زیرا که دارای نویز است و سبب میگردد پادکست شما بیکیفیت شود. بهتر است که لیستی از تجهیزاتی که برای درستکردن پادکست لازم دارید را مشخص نمایید، قطعاً به لوازم گرانقیمتی نیاز پیدا نخواهید کرد.
شاید یکی از گرانترین وسیلههای شما تنها میکروفون حرفهای باشد که آن هم در بازار از قیمتهای گوناگونی برخورد دار است و شما در خرید دستتان بسیار باز است و میتوانید انتخابهای گوناگونی را داشته باشید.
فصل و تیترهای محتوایی پادکستتان را مشخص نمایید.
وقتی شما یک موضوع برای پادکست خود انتخاب مینمایید درواقع تصمیم میگیرید که در آینده چه نوع محتواهایی از آن دسته را تولید نمایید؛ بنابراین بهتر است که با خودتان همواره صادق باشید و همه چیز را در یک دفترچه یا ورقه برای خود به طور کاملاً واضح، مشخص نمایید.
برای مثال این که پادکستی که تولید میکنید کوتاه است یا مدتزمان طولانی دارد یا اینکه محتوایی که تولید مینمایید قرار است که در چند بخش ضبط گردد و دارای فصل میباشد و درواقع سؤالات بیشمار اینچنینی که میتوانید از خود بپرسید و پاسخ دهید تا یک جمعبندی کامل از کار آینده خود داشته باشید.
البته توجه داشته باشید که من به شما اصلاً نگفتم که تکتک حرفهایی که میخواهید بزنید را یاداشت نمایید درست است؟ من فقط اشاره کردم که بهتر است برای اینکه یک دید کامل و وسیع به چیزهایی که قرار است در پادکست خود شرح دهید را داشته باشید. دقیقاً یک چیزی مانند نقشه راهنما، حالا شاید برایتان سؤال شود که چرا نباید محتوایی که میخواهیم ضبط کنیم را از قبل ننویسیم؟ به دلیل آنکه وقتی شما حرفهایتان را مینویسید و میخواهید از روی آن بخوانید اول اینکه دچار تپق و مشکل در خوانش خواهید شد، علاوهبرآن دیگر حرفی که دارید ضبط میکنید آن جذابیت قبل را نخواهد داشت.
زیرا که شما درحال روخوانی هستید و هیچ حرارتی در حرفها و لحن صدایتان حس نخواهد شد؛ پس حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که بههیچعنوان متن محتوایی پادکست خود را در جایی ننویسید و سعی کنید که بداههگویی را در خود پرورش دهید.
ضبط آزمایشی انجام دهید
این کار برای این است که در اوایل کار و زمانی که میخواهید تازهوارد عرصه تولید پادکست شوید انجام دهید؛ زیرا شما در اوایل کار بسیار اشتباه خواهید کرد و جملات یادتان میرود و یا گاهی دچار تپق میشوید، پس سعی نمایید که حتماً بهصورت آزمایشی یک یا چند بار ضبط انجام دهید و در زمانی که احساس کردید تسلط کافی را دارید، شروع به ضبط اصلی نمایید.
همینطور خوب است که شما سعی کنید کلمهبهکلمه حرفهایی که میخواهید بزنید را قبل از ضبط با خودتان تمرین نمایید زیرا این کار به شما کمک میکند که زمانی که پشت میکروفون قرار میگیرید دیگر بدانید که چطور کلمات را بیان نمایید و کجا مکث کنید؟ کجا توضیحات بیشتری دهید و دقیقاً میتوانید با تمرین بهتمامی این دسته از سؤالات پاسخ دهید. از نظر من اگر یک دوره فن بیان هم برید و روی صدا کار کنید، قطعاً بازخورد بهتری خواهید گرفت زیرا در دورههای فن بیان و صداسازی به شما راهکارهایی را نشان میدهند که چگونه از تند سخنگفتن جلوگیری نماییم و چگونه کلمات را بیان نماییم.
فضای مناسب را برای ضبط ایجاد نمایید.
درست است کمکم داریم به لحظهی موعود و ضبط پادکست نزدیک میشویم. لازم است که نکاتی را رعایت نمایید تا در ادامه به مشکل نخورید. برای مثال یکی از کارهایی که لازم است انجام دهید این است که یک فضای عالی و مناسب را برای ضبط که بهدوراز هرگونه صدا است را آماده نمایید. در مرحلهی بعد تلفن همراه خود را سایلنت و یا در حالت مزاحم نشوید بگذارید و مواظب زنگ خوردن آن در وسط ضبط حتماً باشید.
اگر فضای ضبط پادکستتان در منزل است پس حتماً به بقیه بسپارید که هنگام ضبط، هیچ سروصدایی را به وجود نیاورند و یا ترجیحاً زمانهایی را به ضبط بپردازید که کسی در خانه نیست و میتوانید با خیال راحت به تولید پادکست بپردازید.
سعی کنید نکات اصولی ضبط را یاد بگیرید.
منظور از یادگرفتن یعنی اینکه ضبط پادکست خود را بدین صورت انجام دهید، هیچوقت از روی کاغذ نخوانید زیرا همانطور که در بالا گفتیم میتوانید تمام انرژی صدایتان را با این کار از بین ببرید. اگر در حین ضبط خراب هم کردید هیچ عیبی ندارد، اصلاً ناامید نشوید و سعی کنید باروحیه ادامه دهید. حتماً در کنارتان یک لیوان آب داغ را داشته باشید که بتوانید هرچندباری گلوی خود را تازه کنید.
استرس نداشته باشید و بهتر است که قبل از شروع به ضبط پادکست چند تمرین کششی و رفع استرس را انجام دهید که من پیشنهاد میدهم یک یوگا برای کاهش استرستان یقیناً عالی خواهد شد. سعی کنید که خودتان باشید و یا صدای خود را تغیر ندهید که این کارها تنها سبب میشود که بیشتر به خودتان سخت بگذرد و شما را یک فرد مصنوعی و غیر دوستداشتنی نشان دهد. حتماً سعی کنید که با مخاطبانتان صمیمی باشید و راحت، اینگونه میتوانید حرفهایتان را بهتر بیان نمایید و مخاطب نیز میتواند بهآسانی مفهوم حرفهایتان را درک نماید.
اینکه بخواهید بهصورت ادبی و کتابی حرف بزنید را کاملاً بگذارید کنار زیرا با این کار تنها باعث میشوید که مخاطبان از پادکست شما فرار کنند؛ دلیل این فرار هم این است که عصر زمان آن گذشته است و امروزه راحت بودن و اینکه خودمان باشیم بیشتر موردتوجهی افراد است.
ویرایش کردن فایل صوتیتان را آغاز نمایید.
هر چیزی در پایان نیاز به ویرایش دارد، حال فرق ندارد یک مقاله باشد یا یک پادکست، هرکاری اگر بخواهید که تمیز از آب در بیاید لازم است که به ویرایش آن بپردازیم. حال که به بخش ویرایش رسیدید یعنی این که توانستید فایل صوتی خود را بهخوبی ضبط کنید.
توصیه میکنم پادکست خود را طوری ویرایش کنید که انگار در حال ویرایش بخشی از آن هستید، زیرا گاهی اوقات متوجه میشوید که بخشی از پادکست شما دارای مشکلاتی است و نیاز به ضبط مجدد دارد. پس شاید برگشت به جلسات قبلی برای شما سخت گردد.
اما اگر از همین روشی که برایتان گفتیم پیش بروید و هر قسمتی را که ضبط میکنید را به ویرایش بپردازید، بدین صورت اگر حتی دچار اشتباهم شوید میتوانید با ذهنی باز و گسترده به ضبط مجدد بپردازید و به کیفیت مدنظرتان دست پیدا کنید. همچنین این نکته را توجه داشته باشید که هیچگاه نمیتوانید در ویرایش کردن فایلهای صوتیتان موفق شوید، تا زمانی که بتوانید حداقل آموزش کار با برنامههای ویرایش صدا را یاد بگیرید.
بهتر است که برای ویرایش فایلهای صوتی خود با یک نرمافزار حرفهای کار کنید و فایل صوتی خود را در آنجا آپلود کرده و به ویرایش و بریدن بپردازید. شما میتوانید باتوجهبه موضوع محتوایی و سلیقهی خود بر روی پادکستتان موسیقی اضافه نمایید و یا اینکه از انجام آن خودداری نمایید. بهتر است که موسیقیهای بدون کلام استفاده کنید تا احساس آرامش را به مخاطب انتقال دهد.
سعی کنید که همواره و دائماً از فایلهایی که ضبط مینمایید پشتیبانی بگیرید که خدایی نکرده فایلهایتان نپرند و از بین نروند؛ بنابراین این کار را حتماً انجام دهید.
برخی از شما این مشکل را دارید که کار با برنامههای ویرایش و ادیت صدا را بلد نیستید و برایتان این کار سخت است؛ به همین دلیل از ما سؤال میپرسید که دانش فنی تدوین صدا را بلد نیستیم و باید چه کنیم؟ من دوراه به شما پیشنهاد میدهد که هرکدام برایتان مناسبتر است را انجام دهید.
- تدوینگر را استخدام نمایید: این افراد میتوانند برایتان بهصورت حرفهای کار تدوین فایل صوتیتان را انجام دهند که البته باید هزینهای برای این افراد را نیز کنار بگذارید.
- خودتان در مدتزمانی کوتاه به آموزش بپردازید: قطعاً کار با این برنامهها بههیچعنوان پیچیده نیستند و اگر خودتان زمانی بگذارید و آموزش آن را فرا بگیرید میتوانید که از آن به بعد تا همیشه، فایلهای خودتان را ویرایش نمایید و از هزینهی اضافی نیز جلوگیری کنید.
فایل را برسی کرده و آپلود کنید
در پایان کار بهتر است یک دور خودتان فایل صوتی را گوش دهید و از لحاظ کیفیت صدا و محتوایی آن را برسی نمایید، سپس اگر محتوایتان مناسب بود بهتر است که بهترین فرمت یا پسوند را برایشان انتخاب نمایید. بعد از آن اپلیکیشن و یا وبسایتی که میخواهید فایل خود را در آنجا بارگذاری کنید را پیدا کردید بهتر است که یک صفحه با نام تجاری پادکستهایتان در آنجا باز کنید که بتوانید از آن طریق فایلهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
سخن پایانی
از شما ممنونیم که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید، امیدواریم مطالبی که مطرح کردیم برایتان مناسب واقع شده باشد. نصیحت ما این است که اگر حرفی و چیزی برای گفتن دارید، درنگ نکنید و وارد این کار شوید. نترسید و شروع کردن را یا بگرید، زیرا تا چندساله آینده پادکستها بسیار گستردهتر و معروفتر از الان خواهند شد و اگر شما در این کسبوکار باشید قطعاً یک رشد خوب را داشتهاید.
سؤالات متداول
خیر اصلاً لازم نیست که صدایی بسیار عالی داشته باشید همین که صدایتان بدون لهجه و در حد مناسب قرار داشته باشد، کافی است.
بخش درآمد از طریق پادکست هنوز فرهنگ آن بهصورت کامل جا نیفتاده است و تنها تعداد کمی از افراد هستند که از پادکست تولید درآمد میکنند و اگر شما پشتکار داشته باشید، شاید فرد بعدی باشید.
این موضوع بستگی به خودتان دارد که چه مقدار روی آن کار کنید و زمان بگذارید اما در کل ساخت آن اصلاً زمان بر نیست و شاید حتی نصف روز از وقتتان را بگیرد.
-
مشاوره خرید استارلینک اولین قدم490,000 تومان
-
کتاب 5 روش برای کسب درآمد اینترنتی در سال 140129,000 تومان
-
دفتر برنامه ریزی سالانه و پلنر ماهانه،هفتگی و روزانه [ شیک و ارزان ]محصول تخفیف خورده94,000 تومان
- کپی رایتینگ به چه معناست؟
- هوش محتوا چیست و چگونه کار می کند؟
- نحوه نوشتن یک پست وبلاگ: راهنمای گام به گام [+ قالب های رایگان پست وبلاگ]
- 40 نوع تولید محتوا که می توانید برای وبلاگ خود انجام دهید!
- ابزار تولید محتوا با هوش مصنوعی، سئو و بازاریابی محتوایی متحول میشود؟
- آموزش بازنویسی محتوا
- بهترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) برای فروشگاه
- نکات طلایی تولید محتوا برای سایت مهم ترین نکات تولید محتوا 2022
- چگونه تولید محتوا را شروع کنیم؟ [ سایت و شبکه اجتماعی ]
- تولید محتوا برای کسب و کار اینترنتی چه اهمیتی دارد؟
- محتوای زرد چیست؟ چگونه تیتر زرد بنویسیم؟
- چک لیست انتشار محتوا در سال 2022
- تقویم محتوایی چیست؟ معرفی ابزار و نمونه تقویم محتوایی
- آیا تولید محتوا در یوتیوب جرم است؟ آخرین قوانین تولید محتوا در ایران
- نوشتن رزومه کاری حرفه ای برای استخدام و فریلنسری + فایل نمونه رزومه
- جذب مشتری با تولید محتوا اینترنتی در سال 2022
- نحوه نوشتن صفحه درباره ما [ نکات مهم در سال 2022 ]
- کارشناس تولید محتوا کیست؟ چه وظایفی دارد؟ + استخدام
- موانع و مشکلات تولید محتوا در سال 2022
- آموزش مقاله نویسی انگلیسی [ رایگان ] + استخدام
ممنون خیلی توضیحاتتون خوب بود